Кадър: Bulgaria ON AIRДобри хора събраха 20 000 евро за лечението

...
Кадър: Bulgaria ON AIRДобри хора събраха 20 000 евро за лечението
Коментари Харесай

Събраха 20 000 евро за лечението на 22-годишната Росица, но трябва сама да си осигури дистрибуция на лекарството

Кадър: Bulgaria ON AIR

Добри хора събраха 20 000 евро за лекуването на 22-годишната Росица Малинова от Пазарджик, която е болна от муковисцидоза, само че няма достъп до лекуване. Това оповестява в собствен репортаж Bulgaria On Air.

Причината е неуместна - Здравната каса отпуска животоспасяващото лекарство единствено на лица под 18 година Седмица по-късно Роси събра парите, нужни за едномесечното й лекуване - 40 000 лева Но се изправи пред нов сериозен проблем - момичето би трябвало единствено да си обезпечи дистрибуцията на лекарството.

22-годишната Росица Малинова съумя да трогне цяла България. Момичето, болно от рядкото заболяване муковисцидоза, описа за борбата си за живот и отказаното ѝ право на лекуване, тъй като е навършила 18 години.

Само седмица след репортажа на Bulgaria ON AIR, момичето събра 20 000 евро. С тях се ражда вяра за живота ѝ.

" Не съм очаквала такава поддръжка, не чаках и хората да останат безразлични. Но аз просто желаех институциите да поемат отговорност. В последна сметка, до момента в който чакаме Министерството на здравеопазването да излезе с решение на казуса, хората съумяха да ми обезпечат средствата, нужни за едномесечно лекуване ", показа Росица Малинова.

Докато служителите вземат решение тези проблеми и се пробват да намерят пролуки в закона, с цел да оказват помощ на Роси, времето минава и кислородът на Роси свършва. Роси обаче се сблъсква с следващ отвод. Този път от ВМА в София.

Обяснили на младото момиче, че не могат да одобряват пари от пациенти, защото болничното заведение не е акционерно сдружение. И Роси се изправя пред нов абсурд - откакто сама е съумяла да си набави средствата за лекуването, в този момент би трябвало сама да си обезпечи дистрибуцията. И да провежда доставката на своя отговорност.

" В момента другари и познати активизираха всички запаси, нужни, с цел да доставим лекарството от Германия. Това може да се случи и с болничен протокол, само че намираме компликация в намиране на болница, която да е съгласна да предприеме нужната процедура ", добави тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР